Keukens verven met Annie Sloan Chalk Paint™

  

Keukens verven met Annie Sloan  Chalk Paint™      

Schoonmaken

Maak je keuken goed schoon met bijvoorbeeld een sopje met st Marc verfreiniger. Als je dit gebruikt altijd naspoelen met alleen water. Je kan de keuken ook ontvetten met water en ammoniak of een sopje met groene dreft. Zorg in ieder geval dat de keuken goed ontvet is. Geen Dasty van de Wibra gebruiken hierdoor kan je verf minder goed hechten. Laat de keuken even goed drogen en ga dan aan de slag.

Verven

Je verft de keuken altijd in 2 lagen Annie Sloan Chalkpaint™ met een kwast, bij hele gladde oppervlakken kan een 3de laag nodig zijn. Laag 1 mag je verdunnen met wat water dit hoeft niet. Hou je van een wat strakkere look dan verdun je de eerste laag gelijk met water dit doe je altijd in een aparte pot.
Laag 1 is na ongeveer 2 uur overschilderbaar bij de 2de laag is het belangrijk deze altijd te verdunnen met wat water en snel verven is hierbij belangrijk. Niet teveel strijken met je kwast. Heb je een fineer keuken en zitten er stukjes los, verwijder dan het fineer.

Lakken of waxen

Na het verven gaan er 3 lagen  Chalkpaint™ wax Clear of 2 tot 3 lagen Annie Sloan lacquer (lak) over de keuken ter bescherming. Je laat de verf 1 nacht uitharden voordat je gaat lakken of waxen.
Om de 24 uur breng je een dun laagje lak aan met een roller of een platte kwast of een dun laagje wax met de waxkwast. Dit doe je 3x voor de perfecte bescherming en het behoud van je keuken. De Lak of wax moet 3 weken uitharden dit houd in dat je de keuken na 2 dagen wel voorzichtig kan gebruiken maar dat je deze de eerste 3 weken niet mag soppen. Daarna kan hij gewoon schoongemaakt worden met een mild sopje zoals bijvoorbeeld driehoek allesreiniger. (groene zeep)

© 2017 - 2022 By SteffieZ | Annie Sloan verf kopen online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel